Au fost recuperate rămășițele submarinului Titan, dar au fost duse într-un loc secret

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 11-10-2023 22:31
Actualizat: 11-10-2023 23:33

Paza de coastă americană a recuperat resturile rămase de la submersibilul Titan, care a făcut implozie în timp ce se îndrepta să exploreze epava Titanicului, omorându-i pe toţi cei cinci aflaţi la bord, la mare adâncime, sub suprafaţa Oceanului Atlantic, au anunţat autorităţile, informează Mediafax.

Noile materiale au fost descărcate într-un port al cărui nume nu a fost divulgat.

Misiunea desfăşurată în cadrul unui acord cu marina americană a fost o continuare a operaţiunilor iniţiale de recuperare de pe fundul oceanului, la aproximativ 488 de metri de Titanic, a precizat Paza de Coastă.

Recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată miercurea trecută, iar o fotografie a arătat partea din spate intactă a vasului de 6,7 metri.

Anchetatorii cred că Titanul a făcut implozie în timp ce cobora în apele adânci ale Atlanticului de Nord pe 18 iunie.

Ce s-a întâmplat cu Titan

Căutările de mai multe zile organizate după ce Titan a dispărut au captat atenţia întregii lumi. Submersibilul încerca să vizualizeze vasul britanic de pasageri care s-a scufundat în 1912.

Garda de Coastă a declarat anterior că a recuperat presupuse rămăşiţe umane împreună cu părţi din Titan după ce resturile au fost localizate la o adâncime de 3.800 de metri, relatează The Guardian.

Comisia de anchetă maritimă a Gărzii de Coastă îşi continuă analizele şi realizează interviuri cu martori înainte de o audiere publică privind tragedia.

OceanGate, operatorul navei, a ieşit între timp din uz. Printre cei ucişi în implozie se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul executiv al companiei.