UPDATE | SUA neagă că și-au evacuat ambasada din Beirut

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-10-2023 19:34
Actualizat: 11-10-2023 20:13

UPDATE - SUA neagă rapoartele privind evacuarea ambasadei din Beirut.

„Ambasada SUA din Beirut nu a fost evacuată și este deschisă și funcționează în mod normal. Rapoartele care spun altceva sunt false. Pentru mai multe informații și recomandări de călătorie, vizitați site-ul ambasadei noastre”, transmite Ambasada pe Twitter.

Știrea inițială din presa israeliană:

Statele Unite și-au evacuat ambasada din Beirut și îi sfătuiesc pe toți cetățenii americani să părăsească Libanul, transmite postul israelian de televiziune i24NEWS.

Organizația teroristă libaneză Hezbollah, legată de Iran, a lansat miercuri un atac la granița de nord a Israelului, folosind, se pare, drone și parapante, ceea ce ar putea deschide un al doilea front în războiul purtat împotriva Israelului de către Hamas din Fâșia Gaza.

Comandamentul de front intern al Israelului a emis imediat o alertă către locuitorii din nordul țării să se adăpostească în case, să încuie ușile, să stingă luminile și să intre în camerele lor de siguranță - avertizând asupra unor posibili "infiltrați" din Liban.

Există temeri că mai mulți teroriști au intrat pe teritoriul Israelului. Aceste informații nu sunt deocamdată confirmate oficial.