Două drone de luptă vor fi puse la dispoziția Israelului de către Germania

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 12-10-2023 05:52

Germania a dat undă verde Israelului să folosească două drone de luptă Heron TP în momentul în care ţara organizează contraatacul său împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat miercuri Ministerul german al Apărării, notează AFP, citat de Agerpres.

"Israelul a adresat guvernului federal o cerere de sprijin pentru utilizarea a maxim două drone Heron TP", iar "Ministerul Apărării şi-a dat acordul pentru utilizare în conformitate cu cererea", a indicat ministerul german într-un comunicat.

Potrivit revistei Spiegel, forţele aeriene israeliene au întrebat chiar de la sfârşitul săptămânii dacă Germania ar putea pune la dispoziţie sa cele două drone de luptă de fabricaţie israeliană pentru riposta militară împotriva Hamas.

"Bundeswehr-ul închiriază în prezent cinci drone de acest tip care sunt folosite în special pentru antrenarea soldaţilor germani", la faţa locului în Israel, a precizat ministerul.

Potrivit Spiegel, Israelul a suspendat antrenamentul a 16 piloţi germani weekendul trecut din cauza atacului Hamas, iar aceştia se vor întoarce în curând în Germania.

Achiziţia echipamentului pentru înarmarea acestor drone a fost aprobată anul trecut de Berlin după ce a fost mult dezbătută în cadrul clasei politice germane.