Sediul central al PNL va fi cumpărat de liberali. Decizia majoră luată de Ciucă și Bode, aplaudată la scenă deschisă. Ce spun Blaga și Stolojan

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 12-10-2023 14:21
Actualizat: 12-10-2023 15:41

Sediul central al Partidului Național Liberal și sediul PNL București vor fi cumpărate de partid în perioada următoare, folosindu-se în acest scop banii economisiți din subvenția anuală primită de liberali. Surse liberale afirmă că decizia achiziției a fost anunțată de către secretarul general al PNL, Lucian Bode, în ședința Biroului Permanent Național al partidului de la începutul acestei săptămâni.

Fostul președinte al liberalilor, Theodor Stolojan, a aplaudat la propriu hotărârea luată de Nicolae Ciucă și Lucian Bode, apreciind ceea ce a numit „o folosire cu cap a banilor din subvenție”. La rândul său, fostul lider Vasile Blaga a spus în BPN că și-ar fi dorit și el să cumpere sediul central al partidului în perioada în care era copreședintele PNL, dar subvenția de la vremea respectivă (2014-2016) era prea mică pentru o asemenea achiziție, iar cadrul legislativ era mai complicat decât cel actual.

PNL va cumpăra în perioada următoare trei sedii – imobilele din Aleea Modrogan nr. 1 și nr. 3 pentru sediul central al partidului și imobilul din Aleea Modrogan nr. 22 pentru sediul organizației de București – plătind rate timp de trei ani de zile, dar și un avans la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Partidul va continua să plătească chirie pentru cele trei sedii până la plata avansului.

Reamintim că, în urmă cu câțiva ani, PSD și-a cumpărat și el sediul central al partidului, aflat pe Șoseaua Kiseleff.