Al-Shabaab mulţumeşte Hamas pentru atacul din Israel

Autor: George Traicu
Publicat: 12-10-2023 14:52

Miliţia teroristă islamistă somaleză al-Shabaab a felicitat grupul palestinian Hamas pentru atacul său asupra Israelului, care s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în acest stat, potrivit DPA.


"Vă mulţumim pentru jihad şi pentru munca bună pe care aţi făcut-o", se arată într-un mesaj al grupului terorist legat de Al-Qaida, publicat miercuri seara.

Al-Shabaab este activă în Somalia de peste 15 ani şi continuă să controleze părţi din această ţară din Cornul Africii, în ciuda încercărilor de a o disloca. Islamiştii conduc acolo cu o interpretare strictă a legii Sharia, cu pedepse care includ execuţii, amputări şi biciuiri.

Gruparea ucide civili prin bombardamente şi ia ca ţintă pentru asasinate oficiali, jurnalişti sau critici. În 2017, a fost responsabilă pentru un atac în care au murit aproape o mie de oameni.

După ce iniţial islamiştii au găsit sprijin, mulţi somalezi văd acum al-Shabaab ca ocupanţi controlaţi de forţe externe. Guvernul somalez reprimă această miliţie cu ajutorul SUA şi Turciei.