Solidaritate internațională: Iordania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, OMS și Crucea Roșie trimit ajutoare umanitare pentru Gaza prin intermediul Egiptului

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 15-10-2023 04:27

Avioanele care transportau ajutoare din Iordania, Turcia, Emiratele Arabe Unite (EAU), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Crucea Roșie au sosit pe aeroportul El-Arish din Egipt, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea egipteană de stat, scrie Rador Radio România.

Depozitele Semilunii Roșii egiptene sunt pline de ajutoare umanitare, a declarat sâmbătă un oficial pentru televiziunea guvernamentală egipteană Extra News TV. Oficialul a adăugat că stadionul El-Arish a fost pregătit pentru a stoca mai multe ajutoare. Un al treilea avion umanitar din Turcia a sosit sâmbătă la aeroport, transportând provizii medicale și alimente, a declarat un oficial al Semilunii Roșii egiptene.

Resursele urmează să fie depozitate pe stadion pentru a fi pregătite pentru intrarea în punctul de trecere terestră Rafah cu Fâşia Gaza. Un avion din Emiratele Arabe Unite care transporta provizii medicale a sosit vineri pe aeroportul El-Arish, iar Iordania a fost prima care a trimis joi un avion umanitar cu provizii farmaceutice.