UPDATE / FOTO - Unul din șefii militari Hamas din Gaza a fost ucis într-un raid fulger

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-10-2023 16:56
Actualizat: 17-10-2023 17:21

UPDATE 17 octombrie, ora 17.18: Declarație comună din partea armatei israeliene (IDF) și purtătorii de cuvânt al Shin Bet:

„IDF și Shin Bet l-au eliminat pe unul dintre membrii de rang înalt ai organizației teroriste Hamas care a servit ca comandant al brigăzii centrale a taberei din Fâșia Gaza.

Avioanele de luptă ale IDF, sub îndrumarea serviciilor de informații comune cu Shin Bet, l-au ucis pe unul dintre membrii de rang înalt ai organizației teroriste Hamas, A. Nofal, care a servit ca comandant al Brigăzii Centrale a Lagărelor Hamas din Fâșia Gaza și ca fost șef al organizației teroriste Hamas.

În virtutea îndatoririlor sale, el a condus multe atacuri teroriste împotriva Israelului și a forțelor de securitate și a direcționat țintele tirurilor cu rachete Hamas, vizând în mod specific zonele populate de civili neimplicați.

În trecut, a fost implicat în producția și dezvoltarea de arme, a promovat și a fost partener în multe atacuri teroriste și a fost chiar partener în planificarea răpirii lui Gilad Shalit. Nofal a fost unul dintre cei mai dominanti oficiali înalți din organizație și era apropiat de Muhammad Daf”, se arată în declarație.

Știrea inițială:

FOTO - Unul din șefii militari Hamas din Gaza a fost ucis într-un raid fulger

Gruparea Hamas anunță moartea unui membru de rang înalt într-un atac aerian israelian în Fâșia Gaza, informează presa israeliană.

Într-o declarație, Hamas spune că Ayman Nofal, membru al Consiliului Militar General al grupării și șeful Brigăzii Centrale din Gaza a aripii sale militare, a fost ucis. Pe Telegram, aripa armată a Hamas a spus că „Ayman Nofal ‘Abu Ahmed’, membru al Consiliului General Militar și comandant al Brigăzii Centrale... a fost ucis”, în atacul asupra taberei al-Bureij din centrul Fâșiei Gaza, relatează și Al Jazeera.

Forțele de Apărare Israelului nu au comentat încă despre aparentul asasinat.