Terapia cu pachete de argilă încălzită, benefică pentru afecțiuni articulare - unde se aplică

Autor: Radu Pop
Publicat: 18-10-2023 13:42

Odată cu instalarea sezonului rece, încep și durerile articulare, pentru mulți dintre noi. Având efect antiinflamator, argila încălzită este folosită în fizioterapie ca un remediu eficient împotriva afecțiunilor articulare.

Pachetele cu argilă încălzită sunt aplicate zilnic pacienților internați în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, în funcție de afecțiuni și de tratamentul prescris de medicii specialiști.

Argila încălzită este benefică și în atenuarea simptomelor caracteristice mialgiei, în reducerea spasticității și a edemelor. Edemele sunt umflături, ca urmare a acumularii excesive de lichid la nivelul țesuturilor. În general, edemele pot fi observate la nivelul extremităților corpului reprezentate de membre.

Terapia cu argilă încălzită are mai multe beneficii pentru persoanele care suferă de dureri articulare, între care:

  • Antiseptic eficient, cu rol bactericid;
  • Are funcție regeneratoare, tonifiantă și cicatrizantă;
  • Este un puternic antioxidant;
  • Are efect miorelaxant;
  • Are efect remineralizant

Sunt deosebit de preocupată să aduc, la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava cele mai noi echipamente medicale, pentru creșterea eficienței tratamentelor pe care le aplicăm pacienților noștri. Mă inspir mult din tehnicile aplicate în cele mai mari și mai renumite clinici din străinătate și echipamentele acestora, așa încât și pacienții români să beneficieze de ele, fără a mai fi nevoiți să părăsească țara. Îmi doresc să fie tratați ca în străinătate, dar la ei în țară, aproape de familii, în limba lor, fără intermediari.

Astfel, starea lor mentală lor este mai bună și ne ajută să ducem la capăt tratamentele, la calitate optimă. Îmi place să spun că avem cele mai bune rezultate dovedite, cu foarte mulți pacienți recuperați, și promit că evoluția noastră va continua, întotdeauna cu ajutorul lui Dumnezeu”, afirmă Alina Ion, manager și fondator al Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov.

În acest centru medical, construit de la zero, din fonduri exclusiv private, și respectând standardele europene cele mai înalte, sunt recuperate medical cazuri grave și foarte grave de accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, pacienți care au suferit intervenții chirurgicale complexe, cu paralizii sau alte afecțiuni locomotorii ori degenerative.

Tratamentele sunt aplicate în regim de internare și includ mai multe tipuri de terapii zilnic, de fizioterapie, kinetoterapie și masaj medical.

În 5 ani de funcționare, spitalul are peste 5.000 de cazuri recuperate medical, multe dintre acestea fiind considerate fără nicio șansă, înainte de internare.

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi, din care 18 în regim ATI, cu monitorizare permanentă a funcțiilor vitale. La Spitalul Sfântul Sava, recuperarea medicală începe chiar din secția ATI, după modelul marilor clinici din străinătate, aceasta fiind dotată cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Echipamentele de recuperare medicală pasivă, cu impulsuri electrice, pot fi aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, adică la câteva ore după operație, iar recuperarea medicală începe foarte repede după intervenția chirurgicală. Astfel, cresc șansele de recuperare medicală a pacienților, fără ca aceștia să fie supuși efortului fizic.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/