Israelul aprobă intrarea unui ajutor în Fâșia Gaza, prin punctul de trecere de la Rafah, din Egipt

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 19-10-2023 02:56

Israelul a aprobat intrarea unui ajutor în Fâșia Gaza cât mai repede posibil, a spus ieri președintele american, Joe Biden, aflat în vizită la Tel Aviv. Cabinetul israelian a cerut ca livrarea de alimente, apă și medicamente să se facă din Egipt, prin punctul de trecere de la Rafah, și nu de pe teritoriul Israelului, informează Rador Radio România.

Ajutorul umanitar pentru Gaza va trebui să fie de ordinul a o sută de camioane pe zi și va trebui să fie securizat, a declarat ieri pentru CNN coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare. După întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Joe Biden a făcut apel la eliberarea ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza, după atacul sângeros lansat de Hamas asupra teritoriului israelian pe 7 octombrie.

Joe Biden a promis că va cere Congresului american să aprobe un ajutor de o consistență fără precedent pentru Israel. El s-a referit și la atacul asupra unui spital din Gaza, de care Israelul și Hamas se acuză reciproc, și soldat, potrivit oficialilor din Gaza, cu sute de morți.