Minor de 14 ani, prins conducând o maşină în localitatea Mogoşani

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 19-10-2023 14:59

Un minor de 14 ani a fost prins de poliţişti conducând o maşină în localitatea dâmboviţeană Mogoşani, informează, joi, IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc miercuri.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Mătăsaru au surprins, în comuna Mogoşani, un minor de 14 ani, din Teţcoiu, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a poseda permis de conducere", precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au organizat la nivel de judeţ şapte acţiuni punctuale de prevenire a infracţiunilor rutiere şi au fost instituite 15 filtre.

"Pentru abaterile de la normele legale, au fost aplicate 201 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 7 permise de conducere şi au retrase 8 certificate de înmatriculare. Din totalul sancţiunilor, 152 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi 46 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 50.395 de lei", mai anunţă IPJ Dâmboviţa.