Al treilea război mondial a început când Rusia a invadat Georgia (Oleksi Danilov)

Autor: George Traicu
Publicat: 20-10-2023 16:43

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, consideră că al treilea război mondial a început în 2008, când Rusia a invadat Georgia, notează RBC, potrivit Rador Radio România.

De asemenea, potrivit acestuia, conflictul din Israel nu este ultimul care va zgudui lumea în viitorul apropiat. "Al treilea război mondial a început în 2008, când Federația Rusă a atacat Georgia și i-a ocupat o parte din teritoriu. Apoi, a fost situația din februarie 2014. Doar că (al treilea război nondial, - n.r.) era într-o fază rece. Acum, a intrat într-o fază activă, fierbinte" - a afirmat Danilov.

Cel mai înalt oficial de securitate de la Kiev a calificat conflictul din Israel ca fiind o consecință a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. "Sunt sigur că acesta nu este ultimul război la care vom asista în viitorul apropiat. Lumea a intrat într-o mare mișcare. Astăzi, putem spune că trecerea din faza de așteptare a celui de-al treilea război mondial este aproape de sfârșit" - a adăugat Oleksi Danilov. Potrivit acestuia, liderii mondiali înțeleg acest proces, astfel că acum cel mai important este să "punem capăt războiului, pentru ca acesta să nu se răspândească".