Bașcanul Găgăuziei a rămas blocată în Tel Aviv! Evghenia Guțul a plecat în Israel pentru a primi noi indicații de la Ilan Șor

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 23-10-2023 15:33

Bașcanul Găgăuziei, regiune autonomă din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a rămas blocată în Israel, după ce l-a vizitat pe Ilan Șor pentru a primi noi indicații.

Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Poliției de Frontieră, Guțul urma să ajungă astăzi la Chișinău, însă din cauza războiului, traficul aerian a fost dat peste cap, iar bașcanul a rămas blocată la Tel Aviv.

Sursele noastre din cadrul fostului Partid „ȘOR” au menționat că după acest caz, s-a luat în calcul posibilitatea revenirii lui Guțul la Chișinău cu o rută aeriană, pe care oligarhul fugar ar urma să organizeze pentru a aduce în R.Moldova un nou grup de moldoveni, cu scopul de ași face publicitate politică.

De menționat că Evghenia Guțul a plecat la Istanbul la data de 19 octombrie. În Turcia, bașcanul a participat la mai multe evenimente organizate pe platforma Uniunii municipalităților din lumea turcă, după care a plecat spre Israel, pentru întrevedere cu Ilan Șor, condamnat penal în R.Moldova la 15 ani de închisoare.