Primăria Capitalei, pichetată după anunțul privind disponibilizarea unor angajați

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 24-10-2023 18:32

Sindicaliștii anunță că miercuri vor picheta Primăria București, după ce reprezentanții municipalității au promovat un proiect de hotărâre privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor București, urmând să se facă disponibilizări.

Sindicatul Forum din administrația publică București, afiliat la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), afiliată la Confederația Cartel Alfa, reia, miercuri, acțiunea de protest prin pichetare pe trotuarul vizavi de Primăria Municipiului București, între orele 10.00 – 12.00, conform mediafax.

Acțiunea de protest vine după promovarea de către PMB a unui proiect HCGMB, privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor București, serviciu public de interes local al Municipiului București, prin care se vor disponibiliza toți salariații, majoritatea fiind membri ai Sindicatului Forum.

„În urma întâlnirii din 3 octombrie, Directia Relații cu ONG, Sindicate si Patronate ne-a înaintat adresa DROSP nr. 173245/16.10.2023, ce reprezintă, de fapt, minuta întocmită de reprezentantul PMB. Lipsa oricărui angajament de a modifica proiectul HCGMB privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor în una de comasare cu altă instituție, fără a se desființa activitatea specifică”, spun sindicaliștii.

Sunt anunțate aproximativ 20-25 de persoane care vor participa la acțiunea de protest.