Completările la Legea pentru protecţia copilului şi la Codul penal privind consilierea psihologică a minorilor - promulgate

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 24-10-2023 18:47

Completările la Legea privind protecţia copilului şi la Codul penal privind consilierea psihologică a minorilor care au săvârşit fapte penale au fost promulgate, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestor completări, părinţii copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal au obligaţia de a participa la programele speciale de consiliere psihologică organizate de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private.

Minorul poate să participe, singur sau, după caz, împreună cu părinţii sau cu un alt reprezentant legal, la programele speciale de consiliere psihologică organizate de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private.

Participarea se face cu acordul părinţilor sau al altui reprezentant legal, dacă instanţa judecătorească nu dispune altfel.

În lipsa acordului părinţilor, măsura poate fi dispusă de către instanţa judecătorească.