Ucrainean prins cu permis de conducere cumpărat cu 800 de euro

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 26-10-2023 12:13

Un ucrainean este cercetat penal după ce a fost prins în vama Petea cu un permis de conducere fals, pe care l-a cumpărat cu 800 de euro, informează, joi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, miercuri seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean ucrainean în vârstă de 42 de ani care conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina.

"Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, colegii noştri i-au solicitat celui aflat la volan şi permisul de conducere. Bărbatul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat în aprilie 2014 de către autorităţile din Ucraina, dar care nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic.

Ucraineanul a declarat că, fiind în Germania, şi-a pierdut permisul de conducere, dar nu se putea întoarce în ţara natală pentru eliberarea unui nou document.

Aşa că a apelat la o persoană pe care a cunoscut-o în mediul on-line şi care s-a recomandat ca fiind jurist, iar în schimbul sumei de 800 de euro poate sa se ocupe de obţinerea documentului de conducere. Cel aflat la volanul maşinii le-a spus că nu avea cunoştinţă despre faptul că acest document - pe care l-a prezentat la controlul de frontieră - nu este unul autentic", precizează ITPF.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.