Fostul mare jucător german, Matthaeus, declară că Messi nu merită Balonul de Aur în acest an

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 31-10-2023 17:26

Atribuirea Balonului de Aur în acest an lui Lionel Messi este "o farsă", a declarat fostul mare fotbalist german Lothar Matthaeus, în opinia căruia Erling Haaland ar fi trebuit să obţină luni această distincţie, scrie site-ul flashscore.fr.

Lothar Mattheus este printre cei care au obiceiul de a spune întotdeauna ceea ce gândesc. El a procedat din nou astfel după ce Lionel Messi a primit al optulea Balon de Aur din cariera sa, potrivit Agerpres.

"Pe întreaga durată a sezonului, Haaland a reuşit mai mult decât Messi", a subliniat fostul jucător al lui Bayern Munchen şi Inter Milano la microfonul Sky Sport Deutschland. "Trofeul nu este meritat. Este dovada că Mondialul contează mai mult decât orice", a adăugat el.

În 1990, Matthaeus a intrat în posesia Balonului de Aur după ce a câştigat Cupa Mondială cu naţionala Germaniei. Potrivit acestuia, în acest an ar fi trebuit să se ţină cont mai mult de Liga Campionilor.

"După mine, nimeni n-a reuşit mai mult decât Haaland, a fost cel mai bun în ultimele 12 luni. A cucerit trofee importante cu City stabilind totodată recorduri de goluri. Votul este o farsă, chiar dacă eu am fost întotdeauna un fan al lui Messi", a spus germanul.

Messi, campion mondial cu Argentina în decembrie anul trecut, care joacă la Inter Miami după despărţirea de Paris Saint-Germain, devine primul câştigător al trofeului creat în 1956 ce nu evoluează în Europa.

Messi a câştigat duelul pentru trofeu cu norvegianul Erling Haaland (Manchester City) şi francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).