Alegeri în Chișinău. Candidatul PAS ar pierde alegerile din capitala Republicii Moldova

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 02-11-2023 13:57

Partidul Acțiune și Solidaritate și Mișcarea Alternativa Națională ar acumula cele mai multe voturi în cadrul alegerilor locale generale din capitală. Datele au fost prezentate într-un sondaj realizat de compania iData.

Astfel, PAS ar acumula 22,6%, fiind urmat de MAN cu 22,4%. PSRM ar obține 9,4%, iar „Șansa” lui Șor – 6,7%.

La distribuirea mandatelor, PAS și MAN ar obține câte 16 mandate de consilier, în timp ce socialiștii ar avea o fracțiune din 7 consilieri.

Cât privește alegerile pentru funcția de primar, actualul edil Ion Ceban ar putea obține 52,9% din numărul respondenților deciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-29 octombrie pe un eșantion de 601 de respondenți, locuitori ai capitalei. Marja de eroare este de +/- 4,2%.

Deși se poziționează drept proeuropean, susținător al integrării europene și se declară adept al doctrinei social-democrate de tip european, actualul prima al Chișinăului, Ion Ceban, ar fi consiliat în continuare de către polit-tehnologii ruși. Olga Grak, care s-a implicat în campaniile electorale precedente în favoarea PSRM, ar avea relații de colaborare și cu edilul de la Chișinău, conform deschide.md.