Ion Cristoiu relatează un episod de 'banditism' - Cum a 'sărit in schemă' Cristian Diaconescu la Antena 3, după o discuție cu Dan Voiculescu

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 08-11-2023 10:21
Actualizat: 08-11-2023 10:22

Jurnalistul Ion Cristoiu relatează, în emisiunea sa de pe Youtube, un episod pe care îl numește „baditism”. În urma unei solicitări din partea lui Dan Voiculescu, pe care Cristian Diaconescu a respins-o, fostul președinte al PMP nu a mai fost invitat la Antena 3. Potrivit relatării lui Cristoiu, Dan Voiculescu ar fi dorit o alianță între PMP și PUSL, în ciuda faptului că fostul ministru Cristian Diaconescu nu mai este președintele partidului, ci doar revendică în instanță această funcție.

„Într-un timp, la Antena 3 era invitat Cristian Diaconescu. În ultima vreme nu a mai apărut. Mi-a povestit un coleg de breaslă cum s-a întâmplat, de ce nu mai apare. Cristian Diaconescu e într-un proces cu Tomac în legătură cu PMP, nu s-a decis încă definitiv dacă PMP e al lui Tomac sau al lui Cristian Diaconescu. Era într-un mall și se trezește cu un telefon. O voce feminină: 'Dacă vreți să luați legătura cu domn profesor Dan Voiculescu.' Dan Voiculescu la telefon: 'Începând din acest moment PMP se aliază cu PUSL.' Cristian Diaconescu spune: 'Domnule profesor, în primul rând că sunt la mall, în al doilea rând, nu e încă partidul meu, așteptați hotărârea definitivă, nu pot.' Dă telefonul vocii feminine care spune: 'Din acest moment nu mai aveți ce vorbi cu noi.' Închide și sună telefonul de la Antena 3: 'Alo! Domnul Cristian Diaconescu? Știți, erați invitat în seara asta la Sinteza Zilei, nu se mai poate, avem altă temă.' Trec 5 minute, sună de la Antena 1: 'Știți că erați programat la o emisiune, nu se mai ține.' Și de atunci nu mai apare. Băi, ce banditism”, povestește Ion Cristoiu.

Situația din PMP

Eugen Tomac a demisionat din funcţia d preşedinte al partidului după ce PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din 2020. În locul său a fost ales Cristian Diaconescu. În februarie 2022, Eugen Tomac a revenit la conducerea PMP, după ce Cristian Diaconescu încercase o fuziune cu AUR. În replică, Diaconescu a contestat în instanţă realegerea lui Tomac, susţinând că nu a fost conformă statutului formaţiunii.

În luna iulie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a suspendat plata subvenţiei către PMP în urma litigiului privind şefia formaţiunii între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere reprezentată de Eugen Tomac.