Meciul OM - OL reprogramat la Marseille, fără sancțiuni disciplinare - Lyon va face apel

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 09-11-2023 16:33

Meciul din Ligue 1 dintre Olympique Marseille și Olympique Lyon, reprogramat pentru 6 decembrie după ce a fost amânat din cauza unui atac asupra autocarului echipei Lyon, se va disputa pe Stade Velodrome din Marsilia, a anunțat joi Liga franceză (LFP).

Comisia de disciplină a precizat că nu va lua nicio măsură în urma incidentului. Hotărârea a nemulțumit pe cei de la Lyon, care au declarat că va face apel la decizie, potrivit mediafax.

Meciul inițial, programat pentru 29 octombrie, a fost anulat după ce autocarul echipei lui Lyon a fost atacat cu sticle și pietre, rănindu-l pe antrenorul Fabio Grosso, în timp ce jucătorii se îndreptau spre Stade Velodrome.

La 2 noiembrie, LFP a anunțat data meciului reprogramat, dar nu a fost numită nicio locație, directorul de fotbal al lui Lyon, Vincent Ponsot, solicitând ca partida să se dispute într-o locație neutră. În schimb, LFP a reprogramat meciul la Marsilia.

"Comisia de Competiții a LFP a decis, în urma informațiilor și garanțiilor furnizate de Prefectura Bouches-du-Rhône, să joace meciul Olympique de Marseille - Olympique Lyonnais, contând pentru etapa a 10-a din Ligue 1, pe Orange Vélodrome, miercuri, 6 decembrie 2023", a precizat LFP.

După ce comisia de disciplină a spus că nu o va sancționa pe Marseille, deoarece incidentele au avut loc pe un drum public și, prin urmare, clubul organizator nu a fost vinovat, Lyon a declarat că va face apel la această decizie.

"Olympique Lyonnais este profund șocată de decizia comisiei de disciplină de a se declara incompetentă să gestioneze incidentele extrem de grave care au îngreunat grav sosirea echipei sale profesioniste în apropierea Stade Velodrome duminică, 29 octombrie", a declarat clubul într-un comunicat, citat de Reuters.

Lyon ocupă ultimul loc în Ligue 1, cu patru puncte după 10 meciuri. Marseille este pe locul nouă, cu 13 puncte