Ucraina face anunțul care îi va strica weekendul lui Vladimir Putin!

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 11-11-2023 03:00

Ucraina face anunțul care îi va strica weekendul lui Vladimir Putin!

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că piloții ucraineni au început etapa de pregătire practică pentru manevrarea avioanelor de luptă F-16z, informează Rador Radio România.

Colonelul a menționat că antrenarea piloților Forțelor Armate ucrainene pe aceste aeronave occidentale "progresează conform planului", deși detalii pe această temă nu au fost încă furnizate. "Procesul a început, iar acesta este cel mai important lucru. Partenerii nu doresc să intre în detalii despre procesul de instruire. Dar adevărul este că piloții învață deja să piloteze F-16 direct în aer" - a subliniat Ihnat.

Reprezentantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a precizat că nu toți piloții ucraineni care sunt pregătiți să opereze avioane de luptă au ridicat deja în aer avioane F-16 pentru antrenament. "Nu toți, desigur. Unii dintre piloți se antrenează deja pe cer cu instructor pe aceste avioane de luptă. Prin urmare, totul decurge conform planului" - a remarcat Iuri Ihnat.

Context

RBC notează că presa occidentală, citând mai mulţi oficiali, a relatat recent că piloții ucraineni se antrenează deja în aer pe avioane F-16, dar reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au transmis că nu vor anunța acest lucru până când nu vor apărea fotografii cu militari ucraineni în cabina de pilotaj a acestor avioane.

Amintim că președintele Volodimir Zelenski a anunțat, pe 7 noiembrie, că avioane F-16 olandeze au sosit în România pentru antrenamente destinate piloţilor ucraineni. Pe 8 noiembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au transmis că România îşi pregătește infrastructura pentru antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16.

Vezi si: Decolarea avioanelor F-16 din România 'ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial': expert militar rus la postul RT.