Dezbatere aprinsă în Argentina, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminica viitoare

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 13-11-2023 08:49

Candidatul favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale din Argentina, Javier Milei, a făcut apel la schimbare politică pentru oprirea crizei economice şi gestionarea inflaţiei ridicate.

În ultima dezbatere televizată de dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin de duminica viitoare, domnul Milei s-a confruntat cu actualul ministru al economiei, Sergio Massa.

Într-un schimb de replici aprins, Javier Milei a acuzat actualul guvern de faptul că a dus Argentina în sărăcie, hiperinflaţie şi declin economic - rezultatul mai multor decenii de măsuri populiste şi cheltuieli exagerate.

El a promis că va reduce subvenţiile şi va încuraja comerţul liber, reafirmându-şi intenţia de a înlocui moneda naţională cu dolarul american, dacă va fi ales duminica viitoare.

Sergio Massa a subliniat că politicile domnului Milei vor distruge sistemul de asigurări sociale al Argentinei, cu efect direct asupra populaţiei sărace. De asemenea, el a criticat abordarea ostilă a domnului Milei faţă de guvernele din China şi Brazilia - principalii parteneri comerciali ai Argentinei.