CTP a luat-o la țintă pe Greta Thunberg: Mi-am imaginat că așa arată personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-11-2023 22:45

CTP a luat-o la țintă pe Greta Thunberg: Mi-am imaginat că așa arată personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi

După ce a criticat dur pelerinii de la moaşte şi după ce ia dat o lovitură sub centură lui Klaus Iohannis, Cristian Tudor Popescu (CTP) a luat-o în vizor pe una dintre cele mai proeminente figuri din ultimii ani.

CTP a luat-o la țintă pe activista de mediu Greta Thunberg (20 de ani), suedeza care s-a făcut remarcată prin ferocitatea cu care își expune ideile.

„Nu sunt tot timpul rațional. De când am dat cu ochii prima oară de Greta Thunberg, mi-am imaginat că așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi. Nu cred că am văzut vreodată o făptură mai sinistră, înveșmântată în cea mai luminoasă idee de pe acest Pământ”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Thunberg şi-a atras critici pe scară largă pentru multe postări care îşi exprimă solidaritatea cu Gaza, în timp ce abia menţionează atacul brutal al Hamas din 7 octombrie, când 1.200 de oameni au fost ucişi în sudul Israelului şi cel puţin 240 au fost răpiţi şi duşi în Gaza.

Adresându-se a zeci de mii de persoane, Thunberg a invitat pe scenă o femeie palestiniană şi o femeie afgană, spunând: „Ca mişcare pentru justiţia climatică, trebuie să ascultăm vocile celor care sunt oprimaţi şi ale celor care luptă pentru libertate şi dreptate. Altfel, nu poate exista justiţie climatică fără solidaritate internaţională”.