Dance Me, cu Ballets Jazz Montréal: 'Când se mișcă, parcă ar cânta'

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 20-11-2023 11:09

„Un balet cu inimile noastre”, „o revelație”, „splendid”, „uimitor”, „tulburător”, sunt cuvintele câtorva dintre sutele de spectatori prezenți pe 16 și 17 noiembrie în sala mare a Teatrului Național București, la cea de-a XXIV-a ediție a Întâlnirilor JTI, cu Ballets Jazz Montréal, care a prezentat Dance Me. Spectacolul a reușit să aducă din profunzimi neștiute, în luminile scenei, trăirile poetului și compozitorului Leonard Cohen.

Thierry Duclos, Director Delta Dance, organizatorul turneului Ballets Jazz Montréal, a fost uimit de primirea publicului: „Teatrul Național București este magnific, iar primirea din partea publicului a fost extraordinară. Dansatorii sunt foarte fericiți. Bucureștiul arată că este o capitală a culturii”.

Gigi Căciuleanu, coregraf, dansator și profesor a spus, după încheierea spectacolului: „A fost izbitor. Dansatorii au o corporalitate extraordinară. Fizic înseamnă și suflet, iar sufletul dansează. Au o tehnică frumoasă, o sensibilitate frumoasă. Întotdeauna am spus că vocile fac parte din corp și iată că, în acest spectacol, chiar vocile dansează. Când se mișcă, parcă ar cânta. Au o ușurință în mișcare, sar ca niște pisici! Îi crezi, intri în lumea lor. Când se opresc e foarte bine pentru că, dintr-o dată, respiri”.