Everton şi Manchester City sunt două dosare 'complet diferite', susţine Guardiola

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 24-11-2023 20:58

Cluburile engleze de fotbal Everton şi Manchester City sunt suspectate de infracţiuni financiare, dar cele două cazuri sunt "complet diferite", a susţinut vineri Pep Guardiola, antrenorul lui City, citat de AFP, potrivit Agerpres

"Nu voi spune nici măcar un cuvânt despre Everton pentru că nu ştiu nimic despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar ceea ce ştiu, de la avocaţi şi de la oamenii de la clubul meu, este că sunt cazuri complet diferite", a afirmat Guardiola într-o conferinţă de presă.

Clubului Everton i-au fost retrase zece puncte în clasamentul campionatului Angliei pentru presupusa încălcare a regulilor de rentabilitate şi viabilitate. Manchester City şi proprietarii săi din Emiratele Arabe Unite trebuie, la rândul lor, să răspundă la 115 acuzaţii de infracţiuni financiare înregistrate pe parcursul a nouă sezoane (între 2009 şi 2018).

Comisia independentă care examinează cazul grupării din Manchester are la dispoziţie o serie de sancţiuni, de la o simplă mustrare până la excluderea din campionat, trecând prin depunctare.

Guardiola a dat de înţeles că viitorul său este la Manchester City, chiar dacă vor fi dictate sancţiuni aspre.

"Voi răspunde când voi avea decizia", a spus spaniolul. "Mă întrebaţi de parcă am fi fost deja pedepsiţi. În prezent suntem nevinovaţi, până la proba contrarie. Ştiu ca oamenii aşteaptă asta. Ştiu asta, o simt", a adăugat el.

"Să aşteptăm să vedem. Odată ce decizia va fi cunoscută, voi veni aici (în faţa presei - n. r.) şi voi răspunde", a spus Guardiola. El a explicat că viitorul său nu va depinde de prezenţa clubului "aici (în prima divizie - n. r.) sau în League One", divizia a treia.

Potrivit lui, mulţi şi-ar dori sa vadă că Manchester City, cel mai bogat club din lume, va primi o sancţiune severă.

"Când citiţi (ce se spune), atunci ar trebui să fim retrogradaţi, retrogradaţi, retrogradaţi, desigur, dar nimeni nu ştie nimic precis. Toţi cei care spun asta n-au citit comunicatele, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, nici eu nu ştiu. Eu n-am citit toate infracţiunile, n-am citit elementele apărării noastre", a spus tehnicianul.

În februarie 2020, Manchester City a fost exclus tip de doi ani de UEFA din cupele europene pentru "încălcări grave" ale regulilor fair play-ului financiar (FFP), dar sancţiunea a fost anulată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).