Avalanșa ucigasă! Cinci cadavre recuperate de pe un vârf montan din Iran

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-11-2023 16:50
Actualizat: 25-11-2023 17:51

Avalanșa ucigasă! Cinci cadavre recuperate de pe un vârf montan din Iran

Cinci cadavre au fost recuperate de pe un vârf montan din Iran. Acestea aparțin unor alpiniști surprinși de o avalanșă. Alte patru persoane au supraviețuit fiind rănite, potrivit Sky News, potrivit Mediafax.

Echipele de salvare au recuperat cinci cadavre din San Boran, în Lorestan, la aproximativ 186 mile sud-vest de Teheran. Patru supraviețuitori au fost transportați la spital în urma incidentului care s-a produs vineri.

Echipa de alpiniști, formată din nouă persoane, a început ascensiunea joi, în ciuda faptului că autoritățile locale i-au avertizat cu privire la riscuri.

În ultimele săptămâni, vârful San Boran, cel mai înalt din muntele iranian Oshtorankuh din lanțul Zagros, cu o altitudine de 4.150 de metri, a fost afectat de ploi și ninsori.

„În urma avalanșei din Oshtorankuh, Lorestan, nouă persoane s-au accidentat, dintre care patru au fost transportate la spital cu ajutorul eforturilor lucrătorilor umanitari și, din păcate, cinci persoane au fost de asemenea date dispărute. Corpurile a două dintre persoanele dispărute au fost găsite ieri. Corpurile altor trei alpiniști dispăruți au fost găsite acum câteva minute cu eforturile salvatorilor din Semiluna Roșie", a anunțat Semiluna Roșie iraniană

Avalanșele sunt relativ rare în Iran. Totuși, în 2020, 12 persoane au fost ucise de o avalanșă chiar în ziua de Crăciun.