Autorităţile germane îndeamnă populaţia să rămână acasă, pe fondul unor condiţii meteorologice letale

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 28-11-2023 14:01

Autorităţile din vestul Germaniei i-au îndemnat marţi pe rezidenţi să rămână în locuinţele lor, avertizându-i în legătură cu existenţa unor pericole mortale, după ce apariţia vremii de iarnă a dus la creşterea gradului de periculozitate pe drumuri, cauzând moartea a două persoane, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Sosirea bruscă a iernii a provocat mai multe accidente şi blocarea unor persoane în autovehicule din cauza drumurilor alunecoase şi a crengilor căzute din cauza ninsorilor înregistrate în multe părţi ale Germaniei.

În districtul Schwaebisch Hall din landul Baden-Wurttemberg, un bărbat de 71 de ani a murit în urma unei coliziuni produse pe un drum alunecos în seara de luni. Potrivit Poliţiei din Aalen, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului şi a intrat pe contrasens.

Un alt accident cauzat de fenomenul denumit "gheaţă neagră" a dus la moartea unui şofer de 54 de ani în apropiere de localitatea Denzerheide din landul Renania-Palatinat.

În districtul Rheingau-Taunus din vestul landului Hessa, 100 de persoane au fost evacuate din vehiculele lor rămase blocate lângă Eltville-Martinsthal, iar alte 70 de persoane au fost blocate pe o şosea de lângă Linienbad.

"Apelul meu urgent: asiguraţi-vă că staţi acasă marţi. Vă rugăm să nu vă plimbaţi nici în pădure: există un pericol acut de moarte din cauza crengilor rupte şi a căderilor de copaci", a declarat administratorul districtului într-un comunicat.

Serviciul German de Meteorologie (DWD) prognozează din nou insori şi polei pentru ziua de marţi în multe landuri federale, adăugând că vremea nefavorabilă va persista şi în zilele următoare.