VIDEO - Atentat cu bombă în timpul unei liturghii catolice: cel puțin 3 morți și 7 răniți în cel mai mare oraș musulman din Filipine

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 03-12-2023 09:30

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şapte rănite într-un atac cu bombă comis duminică în timpul unei liturghii catolice în sudul Filipinelor, regiune confruntată cu o insurecţie, au făcut cunoscut autorităţile locale, notează AFP, conform Agerpres.

Explozia s-a produs în timpul unei liturghii catolice la gimnaziul Universităţii de Stat Mindanao din Marawi, cel mai mare oraş musulman al ţării, a declarat şeful poliţiei regionale, Allan Nobleza.

Atacul a avut loc la trei zile după o lovitură aeriană a armatei filipineze, vineri, care a ucis 11 militanţi islamişti din organizaţia Dawlah Islamiyah-Philippines la Mindanao.  Armata a declarat sâmbătă că organizaţia islamistă a plănuit să organizeze atacuri într-o altă provincie a ţării.

Nobleza a precizat că poliţia anchetează pentru a stabili dacă atacul de duminică are legătură cu această operaţiune militară.

"Anchetăm pentru a stabili dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat sau o grenadă", a declarat Nobleza.

Universitatea de Stat Mindanao a publicat o declaraţie în care afirmă că "suntem solidari cu comunitatea noastră creştină şi cu toţi cei afectaţi de această tragedie".