Planta extrem de căutată, care îți poate genera profituri generoase: rezistă la secetă și nu are nevoie de multă muncă

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-12-2023 08:12

În ultimii ani, seceta provoacă tot mai multe probleme agricultorilor din România, dar și celor din sectorul zootehniei. Tocmai din acest motiv, agricultorii au început să caute soluții alternative și una dintre aceste o reprezintă plantațiile de sorg.

Sorgul este o plantă care nu are nevoie de foarte multă apă, rezistă la secetă, iar apoi este utilizată ca nutreț pentru porci. De asemenea, din boabele plantei se poate obține o făină cu nivel scăzut de gluten.

Ce spun agricultorii

Constantin Florea este unul dintre cei care a cultivat sorg unde anul trecut a însămânțat porumb și rapiță, dar nu a adunat nimic, informează Antena 3 CNN.

"Anul trec am avut 200-300 de ha, anul acesta ne-am dus la 800-900 de ha, acuma ne aflăm în plin recoltat pentru cultura de sorg.

Chiar dacă este o plantă care rezistă bine la secetă și are necesitați minime, în ceea ce privește aportul de apă are și ea limitele ei și anul acesta, în jur de 3-4 tone este media pe ha la care sorgul a răspuns la nivel de producție", a spus Cosmin Florea, director Direcția Agricolă Buzău.

Față de anul trecut suprafața cultivată cu sorg e de trei ori mai mare.

 

"Este o cultură care promite. Anul acesta este pentru primul an. Dacă ar fi fost ploi era o cultură foarte bună. Vedem ce preț va avea la vânzare", a spus Daniel Marin, agricultor.