Penibil - Dominic Fritz lasă timișorenii fără căldură, în cele mai friguroase zile, sub pretextul avariilor

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 04-12-2023 13:11

Administrația USR a învățat rapid cum să recupereze handicapul lipsei de materie primă pentru societatea de termoficare. Pe vremea când erau în campanie electorală, USR-iștii se lăudau că și treziți din somn noaptea la 3 pot oferi soluții pentru societatea Colterm. Imediat după ce USR a câștigat primăria, Dominic Fritz a cerut intrarea Colterm în insolvență și a dublat facturile.

În 2022, timișorenii stăteau mai multe zile fără căldură și apă caldă. În 2023, administrația Fritz a deprins noi strategii de manipulare. În vreme ce viceprimarul Ruben Lațcău se laudă pe Facebook cu stocurile companiei locale de termoficare, în fiecare zi călduroasă, jumătate de oraș e lăsată fără căldură. Asta sub pretextul unor avarii pe care nimeni nu le poate verifica. Culmea, ele survin la distanță de numai câteva zile pe aceleași străzi.

Recent, Colterm a fost amendată de ANPC pentru că dă căldură sub obligația legală. Rămâne de văzut dacă avariile declarate sunt și ele reale sau sunt inventate pentru economisirea de combustibil.