Risc uriaș de atacuri teroriste în UE - Comisarul pentru afaceri interne trage un semnal de alarmă

Autor: George Traicu
Publicat: 05-12-2023 12:27
Actualizat: 05-12-2023 12:30

Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu un risc terorist sporit ca urmare a războiului din Gaza, a afirmat marţi comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, relatează dpa, potrivit Agerpres.


"Cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, cu sezonul de vacanţe care vine, există un uriaş risc de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a spus Johansson, la sosirea la reuniunea miniştrilor de interne din UE de la Bruxelles.

Ea a făcut referire la atacul cu cuţitul produs sâmbătă la Paris, în care un turist german a fost ucis şi alte două persoane au fost rănite, precum şi la alte incidente anterioare.

Comisarul a anunţat că va fi "alocată o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru protejarea, de exemplu, a lăcaşurilor de cult".

Miniştrii UE vor purta consultări cu privire la securitatea blocului comunitar, în lumina războaielor din Orientul Mijlociu şi din Ucraina. Pe agenda reuniunii se află de asemenea o discuţie cu privire la spaţiul de liberă circulaţie Schengen şi progresul reformei politicii de azil şi migraţie.