Românii vor putea zbura direct în SUA. Aeronava care va efectua cursele transatlantice ajunge la București

Autor: Alice Draghici
Publicat: 13-12-2023 20:47

HiSky a devenit singura companie aeriană din România care deţine dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinaţie din Statele Unite ale Americii, după ce Departamentul Transporturilor din SUA a acordat operatorului aerian permisul de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare şi autorizare.

HiSky a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că se pregăteşte să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani, notează agerpres.

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanţă, fără escală, este planificată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti luni, 18 decembrie. Aparatul de zbor, Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreţinere din Irlanda, şi poartă înmatricularea YR-KID.

Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky şi singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configuraţie în două clase de servicii, business class şi economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanţe de peste 13.400 km.

Intrarea în serviciu a noii aeronave este planificată imediat după sosirea la Bucureşti, primele zboruri urmând a fi operate în regim charter, către destinaţii îndepărtate din Asia. Astfel, românii care aleg să-şi petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea posibilitatea de a călători cu un zbor direct, cu o durată de aproximativ 12 ore, evitând escalele obişnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu.