Afișe electorale anti-PNL, lipite de membri ai USR pe clădiri din Oradea. Poliția a dat amenzi

Autor: Alice Draghici
Publicat: 14-12-2023 13:40

Agenții Poliției Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte două persoane, care au lipit în mod ilegal afișe politice anti-PNL în mai multe zone din oraș. S-au aplicat amenzi totale în valoare de 18.000 de lei.

Potrivit Primăriei Oradea, persoanele au folosit o mașină a USR și două mașini ale unor entități private, respectiv o agenție imobiliară și un birou notarial. Autoturismele au fost identificate cu ajutorul camerelor video din oraș.

”Acțiunea s-a desfășurat în afara perioadei electorale, afișele fiind lipite în principal pe pereții blocurilor în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului, B-dul Decebal.

Prin aceste fapte au fost încălcate prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Oradea, nefiind respectat art. 29, alin. 3-5”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Pentru afișele ilegale amplasate au fost aplicate, 18 amenzi contravenționale, fiecare în valoare de câte 1.000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă).