Alertă în Capitală - O fetiță de 5 ani a căzut de la etajul 5 după ce s-a urcat pe bradul de Crăciun

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 16-12-2023 15:05
Actualizat: 16-12-2023 15:06

O fetiță de doar 5 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, după ce s-a urcat pe bradul de Crăciun și a deschis geamul.

„La data de 16 decembrie 2023, Poliția Capitalei - Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, o minoră, în vârstă de 5 ani, ar fi căzut de la etajul 5 al blocului în care locuiește, situat în Sectorul 3.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției menționate, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă. De asemenea, un echipaj de prim-ajutor ajuns la adresă a transportat victima la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

În cauză, polițiștii Secției 12 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă, urmând a fi sesizată unitatea de Parchet competentă”, tranasmite Poliția Capitalei.

Neatenția mamei și bradul de Crăciun poziționat lângă fereastră

Potrivit unor surse judiciare, incidentul a avut loc la Blocul G13 de pe str Baba Novac nr. 17, Sector 3.

Polițistii au găsit în spațiul verde, din fața blocului G13, o minoră ce prezenta o sângerare la nivelul capului, in stare de inconștiență.

Din primele verificări a rezultat că minora, aflată în locuință impreuna cu mama sa, profitând de faptul că bradul de Crăciun era poziționat foarte aproape de fereastra camerei, a deschis geamul și, din neatenție, s-a dezechilibrat și a căzut.

Minora, dupa ce a fost stabilizată, a fost preluată și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru evaluare și intervenție medicală specifică.

Minora se află la terapie intensivă în acest moment.