Anchetă la Spitalul din Călărași, după ce un pacient a fost legat de pat cu noduri strânse făcute din bandaje. Reacția personalului

Autor: Alice Draghici
Publicat: 17-12-2023 09:23
Actualizat: 17-12-2023 10:21

Anchetă uriașă la cel mai mare spital din județul Călărași, după ce un pacient a fost legat la mâini pe patul de spital. Bărbatul a fost ținut captiv cu noduri strânse făcute din bandaje. Scandalul a izbucnit după ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare.

Se pare ca pacientul a fost internat în SJU Călărași zilele trecute. Pentru că la internare a avut un comportament violent, angajații din spital au decis să-l lege de mâini și de pat, ca o soluție provizorie, scrie calarasipress.

Contactat pentru un punct de vedere și întrebat despre existența acestor echipamente în unitatea medicală, administratorul public al CJ, Bogdan Mihai, a confirmat că spitalul din Călărași dispune de astfel de centuri și le utilizează pentru pacienții agresivi.

Conducerea spitalului a inițiat o cercetare internă pentru identificarea responsabililor în acest caz.

În astfel de situații, procedura de imobilizare este standard, utilizând echipamente specifice precum centurile de contenționare, așa-numita "cămașă de forță".