Umilință totală! O femeie care abia născuse a fost externată în papuci și halat cu copilul în brațe. Motivul este incredibil

Autor: Alice Draghici
Publicat: 17-12-2023 15:50

Umilință fără margini la Spitalul Județean din Baia Mare. O proaspătă mămică a fost externată doar în halat și șlapi după ce a născut. Femeia a mers 120 de kilometri într-o cămașă de noapte cu bebelușul în brațe.

Motivul pentru care s-a ajuns în situația șocantă este revoltător: personalul medical a externat-o pe pacientă la o oră după ce s-a terminat programul de la garderobă.

Așa că femeia nu a avut încotro decât să plece cu ce avea pe ea. Pe de altă parte, managerul spitalului și-a cerut scuze față de pacientă și a spus că se confruntă cu lipsa personalului.

Femeia a fost internată 3 zile în spital și a născut o fetiță de nota zece, perfect sănătoasă. Micuța a avut nevoie de o ultimă investigație medicală, motiv pentru care externarea s-a făcut mai târziu de ora 15:00, momentul la care garderoba se închide, potrivit Realitatea Plus.

Nimeni nu i-a spus femeii să își ia hainele din timp și nici nu au internat-o o zi în plus. Așa că a trebuit să plece prin frig, în cămașa de noapte, halat și șlapi.

Femeia a declarat că s-a simțit umilită pentru că a fost dată afară "precum un câine" și a fost nevoită să plece în "chiloți și șlapi" din Baia Mare până în Vișeu de Sus, pe o distanță de 120 de kilometri.

A doua zi, soțul acesteia s-a dus la spital să recupereze hainele, iar conducerea și-a cerut scuze pentru situația creată.

Managerul spitalului a dat vina pe lipsa de personal și spune că nu se pot face angajări din cauza posturilor blocate. Din acest motiv externările se fac până în ora 12.00, de regulă.