Premierul Ciolacu, după tragedia de la Odorheiu Secuiesc: 'Categoric, cei vinovați vor plăti, fără excepție'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-12-2023 12:18

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat la tragedia din Odorheiu Secuiesc, unde peretele unui internat s-a prăbușit peste copii. Premierul își exprimă regretul pentru decesul unui copil și afirmă că vinovații vor plăti.

„Doamna ministră a Educației se deplasează acolo să facă locurile pentru ceilalți copii. Așteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul Nicolae Ciucă când a anunțat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important este să luăm măsuri, încercăm câte una, câte una să le închidem. Nu știu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă. Categoric, cei vinovați vor plăti, fără excepție. Păcat totuși că un copil și-a pierdut viața și am văzut cu toții ce s-a întâmplat. Pe zona executivă s-au luat toate măsurile, am salvat o fetiță care a fost scoasă de sub dărămături tot în stop cardiac”, a declarat Ciolacu.

Luni după-amiază, clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit parţial. Patru elevi au fost prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase de salvatori conştiente, o a treia a fost resuscitată şi a răspuns manevrelor medicilor fiind transportată ulterior de la Odorhei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în stare critică, iar cea de-a patra victimă este un băiat de 17 ani declarat decedat după ce au fost făcute manevrele de resuscitare.