Veteranul Jan Vertonghen nu renunţă la naţionala Belgiei

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 19-12-2023 18:48

Fundaşul Jan Vertonghen şi-a apărat statutul la naţionala Belgiei, unde fundaşul în vârstă de 36 de ani deţine recordul de selecţii - 153, scrie site-ul walfoot.be cu ceva mai puţin de jumătate de an înainte de EURO 2024, unde echipa antrenată de Domenico Tedesco va fi una dintre adversarele României.

Invitat pe platoul unei emisiuni a televiziunii VRT, fotbalistul echipei Anderlecht a vorbit despre perioada ce a urmat Cupei Mondiale 2022. După acea competiţie, unde Belgia nu a trecut de faza grupelor, unele voci au cerut ca Vertonghen să se retragă de la naţională, potrivit Aerpres.

"După Cupa Mondială, am avut o discuţie cu Tedesco (numit în februarie - n r.). Franky Vercauteren (directorul tehnic al naţionalei - n. r.) era acolo, iar o clipă am crezut că voi primi mesajul că nu voi mai fi selecţionat. Dar, în cele din urmă, conversaţia cu Tedesco mi-a dat mai multă motivaţie pentru a continua", a spus Tedesco.

"Încă mă simţeam foarte bine şi sunt în continuare foarte mândru să fiu un diavol roşu", a spus Vertonghen. "Echipa naţională nu este un centru pentru servicii sociale. Aşa ca nu ar trebui sa mă retrag ca să le dau o şansă tinerilor. Este o scuză jalnică. Cel mai bun joacă. Punct", a continuat el.

Belgia şi România vor evolua în Grupa E, alături de Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, la turneul final al Campionatului European de fotbal, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.