Guvernul a aprobat HG pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Mediaș

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 21-12-2023 19:17
Actualizat: 21-12-2023 19:18

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, care este și ministru al Culturii, anunță, joi, că Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Mediaș, din județul Sibiu.

„Astazi (joi - n.r.), Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Mediaș. Va fi mai puțină poluare, economia va fi stimulată, și vor fi mai puține accidente”, spune Raluca Turcan, președinte al PNL Sibiu, potrivit mediafax.

Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș va costa 1,15 miliarde de lei cu TVA inclus, iar banii se vor aloca din fonduri nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit lui Turcan, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți iar licitația va fi realizată de primăria Mediaș împreună cu CNAIR.

Durata de execuție a investiției este de 30 de luni, lungimea drumului este de 8,76 de kilometri, cu o lățime de 10 metri, din care partea carosabilă va măsura 7 metri.

„În luna octombrie, proiectul centurii ocolitoare a Mediașului a trecut de Comisia Tehnică a Ministerului Transporturilor, fiind emis și avizul de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Drumul va începe la intrarea în oraș dinspre Sibiu, din sensul giratoriu existent, traversează calea ferată și ocolește stația de epurare ape uzate a orașului, traversează canalul Ighiș și râul Târnava Mare și se intersectează cu DN 14 la intersecția cu drumul Buzdului”, mai spune Turcan.