Brigăzile al-Qassam pun condiții Israelului: Devine incontestabil că obiectivul eliminării Hamas este menit eşecului

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 22-12-2023 11:35
Actualizat: 21-12-2023 21:42

Braţul militar al Hamas a declarat joi că obiectivul stabilit de Israel pentru a elimina grupul islamist palestinian aflat la putere în Fâşia Gaza este "menit eşecului", relatează AFP, conform Agerpres.

Într-o înregistrare sonoră, purtătorul de cuvânt al brigăzilor Ezzedine al-Qassam, Abu Obeida, a condiţionat eliberarea ostaticilor israelieni reţinuţi în Gaza de "încetarea agresiunii", referindu-se la războiul purtat împotriva Hamas din 7 octombrie în represalii la sângerosul său atac asupra teritoriului israelian.

"Obiectivul stabilit de inamic de a elimina rezistenţa este menit eşecului. Aceasta este o realitate care devine incontestabilă", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit înregistrării.

"Dacă inamicul vrea să-şi recupereze ostaticii în viaţă, nu are altă opţiune decât să înceteze agresiunea", a adăugat el, punând drept condiţie încetarea ostilităţilor pentru iniţierea de negocieri prin intermediari în vederea eliberării ostaticilor în schimbul deţinuţilor palestinieni aflaţi în Israel.