Incendiul de la Ferma Dacilor: ISU Prahova a găsit 6 nereguli la un control efectuat în 2019

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 26-12-2023 11:21

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Prahova făcuseră în anul 2019 un control pe fond la pensiunea din Tohani Ferma Dacilor, care a ars duminică dimineaţă.

La acel moment, reprezentanţii unităţii de cazare nu au pus la dispoziţie documente din care sa rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente”, informează ISU Prahova.

La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care sa rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu, a relatat ISU.

Trei persoane - doi adulţi şi un copil - au fost găsite carbonizate, iar alte cinci sunt căutate după incendiul care a afectat marţi dimineaţă pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani (judeţul Prahova). Două persoane au suferit arsuri la nivelul mâinilor şi feţei, fiind transportate la spital.

ISU Prahova a anunţat că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.