'România trebuie să fie mult mai dură cu Austria'. Adrian Zuckerman îi felicită pe Ciolacu și Predoiu pentru acordul politic privitor la Schengen

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-12-2023 20:22

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a vorbit la Dc News despre situația României în Schengen.

"Eu nu cred că austriecii fac asta împotriva României, ci au fost puși de ruși să destabilizeze Europa. Trebuie să-l felicit pe premierul Ciolacu, am auzit că a ieșit o mică rezoluție acceptată de România pentru zborurile aeriene și porturi, care e un început. România trebuie să fie mult mai dură cu Austria.

Uniunea Europeană trebuie să aibă și ea o reacție aici, Ungaria se duce și ea în aceeași direcție, Orban a devenit un mic oligarh", a declarat Adrian Zuckerman.

"Un rol foarte important îl are domnul ministru Predoiu cu care ați lucrat și care a ajuns la acest compromis cu Gerhard Karner", a adăugat Bogdan Chirieac.

"Îl felicit pe el, este un început. România trebuie să fie mult mai dură, mult mai fermă, România și cu guvernul României trebuie să facă ce e în interesul românilor. Dacă fac în felul acesta, românii nu vor mai pleca, și unii chiar o să vină înapoi", a spus Adrian Zuckerman.