Gest neașteptat: o mare campioană la lupte din India a înapoiat două disctincții primite de la guvern / Motivul din spatele deciziei

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 31-12-2023 04:17

Una dintre cele mai cunoscute sportive din India, luptătoarea Vinesh Phogat, a înapoiat două distincții primite de la guvern pentru a scoate în evidență hărțuirile sexuale cu care se confruntă atletele sportive, informează Rador Radio România.

Sportiva și alte câteva luptătoare l-au acuzat pe fostul președinte al Federației indiene de Lupte, Brij Bhushan Singh, de hărțuire sexuală. Acesta neagă acuzațiile. Într-un gest simbolic, Vinesh Phogat, campioană mondială, a lăsat distincțiile pe o stradă a capitalei Indiei, după ce i-a fost refuzată o întâlnire cu premierul Narendra Modi.

Sportiva a spus că astfel de onoruri au devenit nesemnificative într-o perioadă când luptătorii au dificultăți în a li se face dreptate. Phogat și alte câteva sportive îl acuză pe Brij Bhushan Sharan Singh, un influent parlamentar din cadrul partidului de guvernământ, BJP, de hărțuire sexuală. Parlamentarul a negat acuzațiile, informează BBC.