A făcut scurtcircuit în 10 secunde. Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani zace în depoul Grivița

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 31-12-2023 12:01
Actualizat: 01-01-2024 20:30

Primul tren produs de către Alstom, la fabrica din Polonia, din lotul de 37 cumpărat de România în ultimii 20 de ani, a făcut un scurtcircuit la instalația de alimentare a motorului, în timpul testelor care aveau loc la Făurei.

Ștefan Roseanu, directorul Autorității pentru reforma feroviară, a declarat că trenul este în depoul Grivița, iar după sărbători se va înlocui instalația de alimentare a motorului cu una nouă venită din Polonia.

Trenul nu a luat foc! E vorba de un scurtcircuit la instalația de alimentare a motorului, chiar când se făceau probele pe calea ferată. Se fac investigații să afle de ce și cum s-a întâmplat. Cert este ca trebuie înlocuită instalația și va veni una nouă din Polonia după sărbători. Trenul este acum în depoul Grivita, nu are nicio altă problemă”, a declarat Ștefan Roseanu, directorul Autorității pentru reforma feroviară, potrivit euronews.ro.

Primul tren produs de Alstom în Polonia a ajuns la Curtici pe 2 decembrie.