Confederaţia Braziliană are o nouă ţintă pentru postul de selecţioner

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 05-01-2024 18:46

După eşuarea tratativelor cu antrenorul italian Carlo Ancelotti, Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) are o nouă ţintă: Dorival Junior, tehnicianul de la FC Sao Paulo, a anunţat vineri RMC Sport citând surse din presa braziliană.

Reinstalat joi în fruntea CBF, după un ordin emis de ministrul Curţii Supreme Federale din Brazilia, Ednaldo Rodrigues şi-a stabilit ca prioritate aducerea unui nou selecţioner pentru selecţionata auriverde.

După ce varianta Carlo Ancelotti a căzut, italianul prelungindu-şi contractul cu Real Madrid până în anul 2026, conducerea CBF s-a orientat către alte nume de antrenori, printre acestea aflându-se şi cel al portughezului Jose Mourinho, actualul principal al echipei italiene AS Roma. În cele din urmă, Ednaldo Rodrigues a optat pentru începerea negocierilor cu Dorival Junior, antrenorul echipei FC Sao Paulo.

Dacă va accepta postul de selecţioner al Braziliei, Dorival Junior va trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte relaţia cu actuala echipă, de care este legat prin contract până în decembrie 2024. CBF l-a contactat deja pe preţedintele clubului paulista pentru a discuta variantele posibile: Dorival Junior să antreneze în paralel Brazilia şi echipa de club, sau să se dedice muncii de selecţioner, părăsind pe FC Sao Paulo.