Criminal din Rusia, prins în România: Interpolul a intrat pe fir

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 08-01-2024 15:30
Actualizat: 08-01-2024 15:05

Un bărbat din Republica Moldova, condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă şi căutat de autorităţile din Rusia, a fost depistat de autorităţi în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

"În data de 6 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani. La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă Interpol cu menţiunea persoană urmărită internaţional în vederea arestării, emisă de autorităţile din Rusia, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 15 ani pentru săvârşirea infracţiunii de crimă pe teritoriul acestui stat", au transmis reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, relatează Agerpres.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui în vederea luării măsurilor legale.