Audienţa galei Globurilor de Aur, transmisă de CBS, a crescut cu 50%, o performanţă de 9,4 milioane de telespectatori

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-01-2024 08:49

Audienţa galei Globurilor de Aur, transmisă pentru prima dată de CBS, a ajuns la 9,4 milioane de telespectatori, cu 50% mai mult faţă de performanţa din 2023, potrivit ratingurilor naţionale realizate de Nielsen, scrie Variety, relatează News.ro.

Ceremonia televizată din 2023, prezentată de Jerrod Carmichael, care a fost difuzată de NBC şi a fost disponibilă pentru streaming pe Peacock, a înregistrat un rating de 1,1 în rândul grupului demografic cheie de adulţi cu vârste între 18-49 de ani şi 6,3 milioane de telespectatori, în scădere faţă de anul precedent.

CBS a devenit noua casă a Globurilor de Aur în acest an, după o perioadă tumultoasă în istoria ceremoniei de decernare a premiilor, din cauza unor scandaluri. Anterior, NBC a fost timp îndelungat gazda Globurilor de Aur şi a început să o difuzeze în 1996.

Cea de-a 81-a ceremonie anuală a Globurilor de Aur a avut parte de recenzii mixte, spectatorii urmărindu-l pe Jo Koy prima dată în rol de gazdă a unei ceremonii de premiere importante, cu câteva glume în monologul de deschidere care nu au fost prea bine primite de publicul care i-a inclus pe Taylor Swift, Selena Gomez, precum şi pe membrii distribuţiei "Barbie", Margot Robbie, Ryan Gosling, Greta Gerwig.

În general, seara a fost marcată de victorii importante pentru mai mulţi câştigători debutanţi, printre care Da'Vine Joy Randolph ("The Holdovers"), Kieran Culkin ("Succession") şi Ayo Edibiri ("The Bear").

"Oppenheimer" a cucerit toate premiile importante, obţinând cinci victorii (cele mai multe dintre filmele nominalizate în acest an), inclusiv cel mai bun film dramă, în timp ce "Succession" a domnit în partea de televiziune cu patru victorii pentru ultimul său sezon, care s-a încheiat în luna mai. De asemenea, serialul a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

Spectacolul de duminică seară a doborât, de asemenea, un record pentru serviciul de streaming, deoarece a atins cea mai mare audienţă de live-streaming pentru un spectacol de premiere pe Paramount+ şi alte platforme CBS de la cea de-a 65-a ediţie a Premiilor Grammy, difuzată în februarie 2023. Spectacolul marchează "al doilea cel mai mare eveniment special CBS transmis în direct pe Paramount+ din toate timpurile în ceea ce priveşte AMA şi reach". Spectacolul de decernare a premiilor a ajuns pe primul loc în topul tendinţelor pe reţelele de socializare, cu aproape 30 de miliarde de potenţiale aprecieri.