Casa Poporului a primit factura la curent. Aproape 200 de mii de euro pe lună, pentru a ține lumina aprinsă la Parlament

Autor: Alice Draghici
Publicat: 10-01-2024 16:15
Actualizat: 10-01-2024 17:31

Factura la curent a fost emisă pentru Casa Poporului, iar asemenea românilor, parlamentarii au fost nevoiți să facă față unei creșteri considerabile a prețului energiei electrice. Camera Deputaților a desemnat Hidroelectrica drept furnizor de energie pentru anul 2024.

Potrivit rezultatului publicat în platforma electronică a achizițiilor publice SICAP, Hidroelectrica va livra curent către Camera Deputaților (fosta Casa Poporului), în perioada ianuarie – septembrie 2024.

Costurile totale vor fi de 8 milioane lei, adică 1,6 milioane euro, potrivit informațiilor furnizate de economedia.ro.

Dacă împărțim suma totală la numărul de luni, obținem că factura lunară la curent a Camerei Deputaților va fi aproximativ 180.000 de euro.

Plățile Camerei Deputaților aferente consumului de energie electrică includ două obiective, anume: imobilul Palatul Parlamentului, imobilul Garajul Subteran.

Facturile la curent sunt plătite integral de către Camera Deputaților, apoi deputații merg să recupereze o parte din bani, conform convențiilor, cu ceilalți rezidenți din imobil (Senat, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației).

Costurile anuale de întreținere ale Camerei Deputaților sunt de milioane de euro.