Nemulțumirile medicilor de familie au ajuns la urechile lui Rafila: 'Eu cred trebuie să existe o rectificare bugetară'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 15-01-2024 18:51

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comentat luni nemulțumirile medicilor de familie legate de finanțarea sistemului. „Finanțarea este aprobată de Ministerul Finanțelor, dar din punctul meu de vedere trebuie să existe o rectificare bugetară”, a transmis Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila a spus că prima prioritate a ministerului este „dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și dezvoltarea serviciilor de medicina de familie”.

Este un proces legal de negociere, a mai spus Rafila adăugând că „o concluzie favorabilă ar fi să se mențină trendul de încurajare a dezvolătorii acestor servicii”.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Finanțelor și ar trebui să existe o rectificare bugetară, a precizat ministrul Sănătății.

Problema este legată de resursele bugetare, pe măsură ce colectările vor fi mai bune, această problemă se va rezolva, a estimat Alexandru Rafila.

Medicii de familie sunt nemulțumiți de posibila scădere a bugetului lor acordat prin Casa Națională de Sănătate. Ei spun că nu își vor mai putea acoperi cheltuielile și amenință cu închiderea cabinetelor sau cu pensionarea, acolo unde este cazul.