Everton şi Nottingham Forest, acuzate de nereguli financiare

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 15-01-2024 20:01

Cluburile din Premier League Everton şi Nottingham Forest au fost acuzate de nereguli financiare şi s-ar putea confrunta cu depunctarea, scrie EFE.

Cazul a fost transferat unei comisii independente care va decide sancţionarea celor două cluburi, pentru că ar fi încălcat regula veniturilor şi sustenabilităţii din Premier League, potrivit Agerpres.

Everton a primit deja o penalizare de zece puncte în acest sezon pentru depăşirea pierderilor de 105 milioane de lire sterline pe trei ani permise de Premier League în sezonul 2021-2022. Acuzaţiile la adresa lui Everton şi Forest sunt pentru depăşirea limitei de pierderi impuse de Premier League.

După cum a explicat Everton într-un comunicat, noua acuzaţie se concentrează pe perioada 2019-2023, aşa încât clubul va ataca decizia.

"Premier League nu are linii directoare care să împiedice un club să fie penalizat pentru perioadele financiare în care a fost deja penalizat, cum este cazul, de exemplu, în EFL (divizia a doua până la a patra). Clubul trebuie acum să se apere de o altă acuzaţie a Premier League care include aceeaşi perioadă pentru care a mai fost deja sancţionat", a spus Everton, care a făcut deja recurs la sancţiunea de zece puncte, dar încă nu cunoaşte verdictul asupra acesteia.