De ce se teme cu adevărat Nicușor Dan de un protest uriaș în București? Posibilă catastrofă umanitară

Autor: M. C.
Publicat: 17-01-2024 05:00
Actualizat: 17-01-2024 07:45

La protestul uriaș din București gândit de protestatari exista riscul ca Piața Victoriei să cadă sub greutatea numărului uriaș de utilaje. Protestul propus a fost în cele din urmă respins de Primăria Capitalei.

Fermierii intenționau să protesteze la guvern cu aproximativ 15.000 de vehicule, printre acestea urmând să se includă camioane, TIR-uri, tractoare, macarale, platforme auto, maxi-taxi, taxi și autoutilitare.

În răspunsul prin care respinge protestul, Primăria Capitalei motivează prin faptul că „blocarea totală a suprafeței din Piața Victoriei, precum și a tuturor arterelor care converg cătrea aceasta (...) ar conduce la încălcarea ordinii și siguranței publice și a drepturilor celorlalți cetățeni ai Municipiului București”, informează DIGI24.ro.

De asemenea, autoritățile mai motivează prin faptul că „aducerea și staționarea în zona menționată a unor vehicule de mare tonaj ar pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor care tranzitează zona, respectiv structura de rezistență a pasajului”.